Jak przeciągnąć kable do wzmacniacza z radia do bagażnika ??
Witam
Przeryłem już całe Sound & Multimedia i jakoś nie znalazłem fotek gdzie przeciągnąc kable od radia do wzmaka do bagaznika. Ponadtto musze doprowadzić prąd do tego wzmaka.
Proszę o poradę jak i gdzie w moim samochodziku ??
Wstawiłem mojego Pionieera z poprzedniego samochodu i teraz mysle jak sie dostać do radia od tyłu i podłączyć "chinch-e" może ktoś ma jakieś foty jak i gdzie ??
Tzn sugerujesz że cały przedni panel tam gdzie jest radio nie dochodzi do sciany grodziowej silnika i jest tam miejsce żeby kable przedziać ???
W poprzednim samochodzie odkręcałem cały tunel środkowy i w nim pusciłem kable a w Ocatvi jest miejsce gdzieś za radiem ???
do gordzi to dam jeszcze miejca jest łohoho hehe wyciagasz cale radio ( tam gdzie masz wszystkie kostki itd i tamtedy przeciagasz kable az po prawa strone do progu
wyjmiesz radio, to bedziesz widzial ile tam jest miejsca, ale na pewno starczy.
u mnie to mniej wiecej wyglada tak: kabel idzie w prawo za schowkiem, po takiej gumowej oslonie nad stopami. potem za nieduza oslona plastikowa kolo stop przed drzwiami wchodzi pod tapicerke (do progu) - to jest chyba na dwie sruby przykrecone. z drzwi sciagalem uszczelki w dolnej czesci i rozbieralem plastiki. na tylnym nadkolu (od strony drzwi) plastik jest na takiej delikatnej srubie plastikowej (a moze i dwoch) na ktore trzeba uwazac bo latwo zerwac gwint. troche problemu moze byc tez z rozebraniem plastiku na slupku miedzy drzwiami gdyz zachodza jeden na drugi - rowniez trzeba uwazac aby nie polamac. u mnie pomocne bylo "podciagniecie" plastikow na tym slupku.
sam kabel, to juz jakos tam ulozysz.
ja zaczynalem kladzenie od bagaznika, jakos mi bylo latwiej.
przy skladaniu zwroc uwage, czy dywaniki podchodza wszedzie pod plastik.
Panowie dzisiaj siedziełm z godzinę w samochodzie i nie mogę za żadne skarby znależdz otwor na kabel prądowy do akumulatora.
Może jakieś macie pomysły ???
Czytam już od wczoraj posty na temat Car Audio
Nie mogę znależdz żadnej fotorelacji jak i w którym miejscu przeciągnąć ten kabel .
Są inne fotorelacje np z wygłuszania drzwi itd.
Ja się poddaje : (
Tu masz 2 linki do fotek z mojej galerii, gdzie ja przepychalem kable. Miejsce ze zdjecia znajduje sie pod kierownica jak cos. Ja przepychalem kable od tej strony.
Radzę przed tą robotą odłączyć akumulator, bo na zaciskach śrubowych (30) jest cały czas napięcie i przy zwarciu do masy mogą być niezłe fajerwerki :wink:
podłacz do akumulatroa ale zrób zabezpieczenie, jak uda mi sie i chcesz zrobię ci zdjecie jak ja mam to zrobionei w progach ja mam w dwóch ze wzgledu na zasilanie i chincze
Komentarz